22 בפבר׳ 2012

מתכון לעוגת קפה ופרג

באדיבות רשת קפה אילנס'

מצרכים:

לבצק:

30 גרם שמרים
1/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר חום
3 כוסות קמח2  חלמוני ביצה, טרופים
1/2 כוס שמנת חמוצה
40 גרם חמאה
מלח מעט

למילוי:
100 גרם פרג
1/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כפית קליפת לימון מגורדת
1 כפית דבש
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית רום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 חלבון ביצה, טרוף עד למרקם אחיד

לזיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
3 כפות *קפה אספרסו טרי
3/4 כפית תמצית וניל

*עדיף מתערובת "קו המשווה" תו קפה סחר הוגן מבית "אילנס'"

ההכנה:

1.      בקערה לפורר את השמרים, להוסיף 1/4 כוס חלב, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר חום, לערבב עד לקבלת מרקם אחיד .  לכסות את הקערה בניילון נצמד, לכ- 15 דקות.

2.      בקערה נוספת, לשים את הקמח ואת הסוכר החום,  ולערבב היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.להוסיף 2 חלמונים, שמנת חמוצה, וחמאה, וללוש כ15 דקות עד לקבלת בצק במרקם אחיד. להוסיף מעט חלב במידה והבצק יבש מידי. לכסות בניילון נצמד, ולהשאיר בקערה כ-שעה עד לתפיחה.

3.      בזמן זה מכינים את המילוי:  טוחנים את הפרג במטחנת תבלינים או עם עלי ומכתש, עד שמשתחרים מהם השמנים.

4.      במחבת על אש בינונית מוסיפים את הפרג, עם חלב, חמאה ותמצית וניל, וקליפת לימון מגוררת. מחממים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב,עד שהתערובת רכה.

5.      מורידים את המחבת מהאש, ומוסיפים אליה דבש, סוכר חום, רום, אגוזי מלך, וחלבון ביצה. מערבבים היטב.

6.      מחזירים את המחבת לאש ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, לכ- 8 דקות או עד שהתערובת סמיכה ואחידה.

7.      מורידים את המחבת מהאש, ונותנים לתערובת להתקרר.

8.      משמנים תבנית אפיה שטוחה.

9.      את הבצק מרדדים עם מערוך לעיגול בצק אחיד ולא קד מידי.

10.  מורחים את מילוי הפרג בשכבה אחידה במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים ללא מילוי  של כ-2 ס"מ.

11.  מגלגלים את הבצק לצורת רולדה, ומניחים במרכז תבנית האפייה.

12.  אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות לכ-45 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

13.  להוציא מהתנור, ולהניח בצד לקירור.

14.  מכינים את הזיגוג: בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קפה האספרסו ואת תמצית הווניל. עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.

15.  מזליפים את הזיגוג על העוגה, ומניחים לה להתקרר.



מגישים עם כוס קפה  חם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה