18 בינו׳ 2014

הוילה בגני התערוכה – אירועים יחידים במינם



רבים מאיתנו זוכרים את גן אורנים אולם האירועים היוקרתי ומיתלוגי בגני התערוכה.

אז, זהו שהוא כבר לא... כבר הרבה שנים שהמבנה שנמצא במיקום פנטסטי לא ממש עבר את אחוז החסימה.

לאחרונה, קיבל ידיים חדשות, שהחליטו לעשות ממנו משהו חדש, אחר, מקורי ושיענה על הצורך העכשוי בעריכת אירועים מעודכנים לחיך המודרני שמחפש יצירתיות, גיוון, עיצוב וייחודיות (פילו במילוי רוטב בשר ופטריות?? - BIG NO NO).

 


אז ככה, מעבר לעיצוב מחודש, וקונספט שנתפר הוט קוטור למידות הלקוח ועל זה נרחיב עוד מעט את היריעה והבטן..., היה לי הכבוד להגיע ולהיות מחלוצי הטועמים של הקונספט החדש.
ואם לומר את האמת, כחלק מחוויה קולינרית, לאווירה יש מקום קריטי לחוויה הכוללת. אוכל רע יתגמד לעומת אווירה, ואווירה רעה תהרוס אוכל טוב.

אז... אירוע החשיפה היה משהו מעניין, המוזמנים 7 מובחרים יממ"ניקים של עולם הבלוגרים, אנשים שמבינים אוכל ו
GOOD LIFE, וגם כאלו שהחיבור בינהם היה מאוד טבעי. קחו חיבור אנושי משובח, מקום יפייפה, וערב נינוח וכבר קיבלתם כאן נוסחא מנצחת וזה עוד לפני שטעמנו משהו.
על זה יש להוסיף קונספט שנתפר בקפידה ומטרתו להעניק חווית טעמים רב חושית, עם המון תשומת לב של אנשי המקום וצוות המטבח.

וכן, ל 7 הבלוגרים הוצמד קונספט שאמור לבטא את הורסטיליות של המקום מבחינה קולינרית (התאמת העיצוב, הקונספט והתפריט לכל מטרה...). 

הקונספט שנבחר היה 7 המינים בהם נתברכה ארצנו ובקורלציה לט"ו בשבט שנחגג בעוד ימים אחדים.
קולין השף, ויוסי השף קונדיטור, כל אחד מהם בנפרד, הרכיב מנות בהן שזור מרכיב אחד מ 7 המינים.
סה"כ – 7 מנות ראשונות/עיקריות ועוד 7 קינוחים לכל אחד מאיתנו!!!

במנות כולן ניתן היה למצוא שילובים מעניינים מקוריים ומפתיעים. אני סקרנית מטבעי, אך גם מונעת מהרצון לשמור על בריאותי, לא טעמתי הכל. בעיקר טעמתי את מה שנשמע לי מעניין ומסקרן ועומד בצרכים התזונתיים שלי. כל מה שאני טעמתי היה מגניב. היו גם שניים שזכו לוואו תוך המרת דתי לכזו שמאפשרת לאכול עוד ממזונות מסוג זה.

באופן כללי מדובר במטבח שמשלב אוכל איכות צרפתית עם חוצפה ישראלית, תעוזה, ושילובים מפתיעים ומרנינים.

מה הוגש:

המוטיב: חיטה


הוגש פילה דג ים עם פריקי (חיטה ירוקה) בסומק ועגבניות שרי.
אני אהבתי היו שאמרו שהדג לא משהו.
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: שעורה

הוגש עוף בטמפורה (בירה) בלווית סלט שורשים.
הסלט מצויין, גם שאר הסועדים הסכימו שהמנה טובה מאוד.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: גפן

הוגשו רצועות חזה עוף בפנקו על מצע סלט אנדיב ענבי מוסקט קלופים.
גם כאן היו הסועדים תמימי דעים. אני שלא נוגעת בחזה העוף, נהנתי מסלט פריך מאוד וטעים.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: תאנה

הוגשו תאנים ממולאות בכבד אווז ברוטב שוקולד ואבקת תפוז.
זוהי מנה, מפתיעה ומעניינת, רוטב השוקולד סמיך ולא מתוק - כמו שאני אוהבת, תאנה זה פרי שאני קרועה עליו, אז ברור, וכבד האווז היה נחמד בתוך כל הטעמים המתקתקים.
צילום: סתיו אדם.

המוטיב: רימון

הגישו סלק ממולא בבשר טלה ברוטב רימונים.
טוב, כאן באמת אי אפשר לטעות, למרות שאינני מחובבי הבשר לסוגיו, מנה מעולה, בשר טעים בתיבול נכון. סלק עשוי עד דרגת קריספי ולא מדולדל.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: זית

הוגשה: קובנייה של טפנד זיתים שחורים  דואט פפריקה ואיולי אניס.
טוב, זהו הפספוס שלי, מאחר ואני לא אוכלת חיטה, לא נגעתי במנה, אבל פרט לכך, נראה שהיא עשוייה מכל מה שאני אוהבת. הסועדים שמסביבי, טענו שההמנה מעט חריפה לחיך ממוצע.
 
צילום: סתיו אדם.

המוטיב: תמר

הוגש: טארט פילו ממולא בתרד אגוזים וערמונים ברוטב סילן וחמשת התבלינים.
מנה שהייתי לבטח אוהבת כי אני אוהבת את הכל, אך נבצרתי מלטעום בשל תכולת הגלוטן במנה.
נאמני סיפרו על מנה טעימה מאוד.
 
צילום: סתיו אדם.


הקינוחים:



המוטיב: חיטה.

הוגשה סבלה פירות.
החברים אהבו מאוד.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב שעורה.

שבקייה עם גלידת חלווה.
כולם אהבו כולל הילדים שהתארחו.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: גפן.

המנה: ג'לי של שמפניה אגוזי פקאן מסוכרים בוינגרט תירוש.
טוב, זו המנה שעבורה אני מוכנה להמיר את דתי, אסתטיקה מדהימה, מנה קטנה, לא מאוד מתוקה שמחליקה בגרון. מושלמת! נוקתה הצלחת!
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: תאנים.

הוגש פרפה תאנים. הייתי ממירה את דתי כדי להמירה שוב.
מושלם, עדין, לא מתוק יתר על המידה. היה אהוב על עמיתי גם כן.
 
צילום: אבנר צרפתי.

המוטיב: רימון.

מלבי, עשיר, עם גרגירי רימון ומי ורדים. (ללא קוקוס ושאר טובין). כנ"ל, קינוח מצויין,
לא כבד ולא מתוק מדי. הורדים כמובן מעניקים כאן טעם מזרח תיכוני יחד
עם החמצמצות הרימונית שנתנה קונטרסט נחמד
.
 
צילום: אבנר צרפתי.



המוטיב: זית.

הוגשו סוכריות שהוחבאו בתוך זיתי קלמטה ושמן זית, יחד עם רוטב פסיפלורה.
טוב, זה כבר הרסני, אחת ממנות הקינוח היצירתיות והמעניינות ביותר שטעמתי מאודי. הזיתים ושמן הזית כאילו נולדו בתוך המתיקות, והאפטר אפקט של הסוכריות הקופצות בתוך הפה, נתנו חוויה חושית מדהימה. להמיר 3 פעמים את דתי הייתי מוכנה עבור קינוח כזה!
חברי? מסכימים!
 
צילום: סתיו אדם.

המוטיב תמר.

הוגשו גליליות תמרים, עליהן פרלין שוקולד משובח בעיצוב פטריות.
מנה  יפיפיה וענקית לסועד בודד. נבצרתי מטעימה בשל נוכחות הבוטנים אליהם אני אלרגית, אבל חברי לנבחרת סיכמו היטב את צורת ההגשה המופלאה יחד עם טעם התמרים והשוקולד המשובח כמנה מעולה.
 
צילום: אבנר צרפתי.

 

אז מה היה לנו כאן:


אחלה אווירה, אחלה עיצוב, אחלה, מקום, אחלה, קונספט, אחלה שפים וצוות מטבח שהראו מהי יצירתיות קולינרית שמשמלבת מקוריות, שילובים מפתיעים עם מטבח גורמה בהשפעות צרפתית וישראלית כאחד.

מדהים!
לאתר הוילה: http://www.thevilla.co.il/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה