המסעדה מתאימה למי שאינו צורך סוכר וגלוטן (יש להתייעץ עם המלצר והמטבח).
מה לעשות, אבל כאשר מדברים על מסעדה טובה, אירוע יומלדת, ארוחה רומנטית או אוכל אוטנטי, ברוב המקרים לא עולה הסגנון המזרח אירופאי-אירופאי רוסי לדיון.
בקרב מרבית מהאוכלוסיה תשמעו על גריל, איטלקי, דרום אמריקאי, אמריקאי, צרפתי, אוריינטלי או תאילנדי ולעיתים גם הודי.
משום מה הז'אנר הרוסי קצת נדחק לשוליים ולא בצדק. לרבים מאיתנו "הצברים" הישראליים מתקשר אוכל רוסי עם תרבות מתבדלת ותפלות וחבל.
המטבח הרוסי בורך במגוון עצום של טעמים ושילובים שלא ניתן למצוא במטבחים אחרים
וזאת הודות לתרבות העשירה ולמאמות הרוסיות (ממש כמו המרוקאיות) ששמרו על מסורת
הבישול הייחודית מזה מאות בשנים.
כמי שגדלה על מטבח המבוסס על קציצות/שניצל/אורז ופסטה, ובמקרה הטוב יצאה לאכול בחוץ במקומות שנשאו את דגלי הג'אנרים המוזכרים מעלה לא חוויתי עד עתה את האוכל המזרח אירופאי-רוסי הארד קור. אבל כאדם סקרן הייתי חייבת לעשות וי (V) גם על ג'אנר זה.
אם כבר, אז כבר הולכים על הטוב והמומלץ ביותר.
הכירו את באבה יאגה – מסעדת גורמה המגדירה את עצמה כמתמחה במעדנים יהודיים-אירופאיים מכל יבשת אירופה כולל ספרד, איטליה, יוון, רוסיה ועוד.
כמסעדה המגישה מזון גורמה תהנו מתפריט עשיר מאוד הלוקח אתכם למסע קסום של טעמים.
כמסעדת גורמה תקבלו את המזון שלכם עשוי מהמרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר.
המסעדה שמה דגש על בישול אוטנטי ביתי ולעיתים אפילו כזה המשמר שיטות עשייה עתיקות מאוד.
המגוון עצום. כצברית ישראלית – היה ממש מסקרן לפגוש טעמים חדשים
ויצירות מטבח מעניינות ומפתיעות. והכל טרי טרי ומאוד איכותי.
למרות שמדובר במסעדת גורמה – המחירים מתאימים לכיס הממוצע, ולא לאוליגרכים בהכרח.
אבל... אם רוצים לחגוג ערב בלתי נשכח כמו הצעת נישואין, יום הולדת או לארח אורחים חשובים מחו"ל, זה המקום.
המלצרים ומנהלי המשמרת – מקצוענים אמיתיים. לא מעיקים מדי או מתחנפים ומאידך נמצאים בקשר עין מתמיד עם השולחן וצרכיו. הם בקיאים במנות ויודעים להמליץ את המנה האידיאלית לטעם הלקוח.
המנות
אם אתם מגיעים לבאבא יאגה, אין מצב שאתם מפספסים את קרפציו הדג שמגיע
עם קוואיר אדום. פשוט מחליק לגרון בתענוג. לזה פתחתי מחלקה נפרדת...
המנות הראשונות שטעמנו היו: חמוצי הבית הכוללים כרוב, מלפפון קראנצ'י ועגבניה מוצקה עם המון שמיר ובמליחות עדינה, מרק סוליאנקה – יצירת פאר חורפית אמנם, אך בלתי נשכחת לאוהבי הבשר בכל עונה. זהו מרק קלאסי המגיע עם קוביות בשר מעושן משבעה סוגים שונים ומוגש בליווי שמנת, לחם הבית וחמאת שום שמיר, ואיך אפשר בלי סלט הירקות הרענן עם גבינת החלומי שמוכר לרבים והיה עשוי כל כך טעים עד שנמצא חביב מאוד גם על אלו שלא מתפעלים מירקות בדרך כלל.
העיקריות שהומלצו ע"י מריה מנהלת המסעדה שגם נמנית על צוות הבשלנים במקום, התגלו כמיוחדות ומפתיעות:
חזה ברווז ברוטב שזיפים מיובשים שמגיע על מצע פירה תפוחי אדמה מתקתק שבהחלט הפתיע. חזה הברווז היה עשוי בדיוק במידה וטעמו ומרקמו המיוחד היו משהו שלא טעמנו מעולם.
פילה דניס ברוטב קרם סלרי – הצירוף של הדניס, עם הסלרי והשמנת היה משהו חדש עבורי. השילוב בין רכות השמנת והטעם הרענן של הסלרי יצר מיזוג מתון ומעניין של שניהם.
המנה היתה מצויינת ואליה הצטרפו פלחי תפוחי אדמה צלויים בדיוק במידה.
המחירים:
למרות היותה מסעדת גורמה המגישה אוכל ביתי איכותי וטרי, המחירים בבאבה יאגה היו סבירים מאוד (200-250 ש"ח לסועד לא כולל יין וקינוח).
במקום יש גם עסקיות צהריים משובחות וערבי מוסיקת ג'אז.
שורה תחתונה: מומלץ ושווה מאוד!!
באבה יאגה - הירקון 12 תל אביב.
טלפון: 057-9444039 לאתר
-----------------------------------------------------------------------------
אהבת? תוכל/י לקבל עדכונים שוטפים מהבלוג בהרשמה קצרה כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה