4 במאי 2013

פשטידת שאריות גבינה מדהימה


סבתא שלי כמי שהיתה בשלנית בקיבוץ בשנות הארבעים והחמישים, היתה אשפית הבישול משאריות.
ממנה שאבתי את ההשראה של "אוכל לא זורקים" וגם את החשיבה שאפשר לעשות אוכל טעים מכל דבר.


לפניכם יציאה מדהימה שיצרתי מדברים שנאספו אקראית ממה שהיה לי בבית.

 

המצרכים:


400 גרם פסטה לפני בישול (אני השתמשתי בפסטה צינורות מחיטה מלאה).
חבילת גבינת טוב טעם של טרה או תבור של משק צוריאל.
4 ביצים.
300 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת.
100 גרם גבינה פיקורינו מגורדת.
6-8 פרוסות גבינה צהובה מהסוג הפשוט.
שקית דיפ בטעם אהוב. (אנחנו השתמשנו בשום-בצל). לתשומת לבכם המוצר מכיל מונוסדיום גלוטומט (רכיב לא בריא ולא הכרחי, שניתן להחליף, למי שמעוניין, בירקות מיובשים שניתן למצוא בכל חנות טבע או תבלנייה).


ההכנה:

בשלו את הפסטה למידת עשייה טובה.


שימו בקערה את גבינת הטוב טעם, הבולגרית, הפיקורינו, הביצים ואת אבקת הדיפ.


 הוסיפו את הפסטה המבושלת וערבבו היטב.

שטחו בתבנית וכסו את התערובת בפרוסות גבינה צהובה.


אפו בתנור בחום של 175 מעלות למשך 40 דקות.


בתיאבון!

-----------------------------------------------------------------------------
אהבת? תוכל/י לקבל עדכונים שוטפים מהבלוג בהרשמה קצרה כאן

תגובה 1:

  1. זו שטות גמורה להמשיך להאמין שיש סכנה בצריכת מונוסודיום גלוטומט. פחדו מזה בשנות השמונים, מאז התקדמנו. כל בר דעת יודע שזה חומר טבעי שמופק מאצות ואין מניעה להשתמש בו. מוצרים שמתהדרים בהוצאתו מההרכב מעמיסים חומרים מסוכנים הרבה יותר כמו מלחים ומשפרי טעם.
    מה שלא בריא במתכון הזה הוא דווקא השומן הרווי מהגבינות

    השבמחק