11 במאי 2013

קוטג' וגבינה לבנה תנובה עם פחות מלח



טוב, קיבלתי לבדיקה שני מוצרים חדשים של תנובה.
האחד קוטג' 5% שנרשם עליו "20% פחות תוספת מלח" והשני גבינה לבנה 5% דלת מלח.
כמי שבמקצועה היא להטוטנית של מילים שבעוונותיה אף המציאה שמות למוצרים חדשים ואף נסחה את התווית עליהם, מיד הרחתי שיש כאן טריק שיווקי המסתתר מאחורי מילים מפוארות שרבים מאיתנו ולצערי גם קולגות בלוגריות לא הצליחו לפענח.

בשביל זה אני כאן.


רק רגע, שלא תבינו כל מהלך של הפיכת מזון לבריא יותר ונגיש יותר לציבור הוא מבורך בעיני.
אבל, חשובה מבחינתי השקיפות והידע שלך הקורא/ת כצרכן/ית לדעת מה מוכרים לך.
ע"פ החוק במדינת ישראל אין מדובר במוצרים דלים או מופחתי נתרן/מלח. (ולכן השימוש בניסוחים להטוטניים בשם המוצר).


מעבר להכל בשני המוצרים מדברים על הפחתה בכמות המלח ולא הנתרן (שני דברים שונים זה מזה).
1. גבינה לבנה דלת מלח.
2. קוטג' 20% פחות תוספת מלח*
 ???WTF(זה מה שכתוב על המוצר עם הכוכבית). גם אני לא הבנתי מה אמור המשפט הזה להגיד.

תכלס:


הקוטג' שמכיל 296 מ"ג נתרן שזה ב 104 מ"ג פחות ממה שיש בקוטג' רגיל (הפחתה של רבע מכמות הנתרן בקוטג' רגיל). היה טעים מאוד.
מחירו זהה למחיר הקוטג' הרגיל – 6.2 ש"ח.
הגבינה מכילה 45 מ"ג נתרן כ 200 מ"ג פחות מגבינה לבנה רגילה. הבדל משמעותי. היעדר הנתרן היה ניכר בטעם והגבינה היתה פחות טעימה מגבינה רגילה.
אישית זה לא הפריע לי כי השתמשתי בגבינה לאפייה.
מחיר בין 4-6.5 ש"ח משתנה בין המרכולים.


שורה תחתונה תמיד עדיף, אבל מתוך מודעות למה שאתם קונים.
 


-----------------------------------------------------------------------------
אהבת? תוכל/י לקבל עדכונים שוטפים מהבלוג בהרשמה קצרה כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה