17 ביוני 2013

סורבה בננה ללא סוכר וגלוטן (אפשרי גם ללא חלב)

את המתכון הזה אני מקדישה לורד לב שפרסמה אותו בפייסבוק שלה.
אני לקחתי את המתכון הבסיסי ועשיתי בו התאמות עבורי.

כאמור, למי שלא מעוניין ניתן להחליף את היוגורט בחלב קוקוס או פשוט לא להוסיף אותו למתכון. (התוצאה מוצלחת מאוד).





הרכיבים:


בננות, סוכר פירות/דבש/סילאן, טחינה גולמית, גביע יוגורט/חלב/חלב קוקוס, קינמון. אפשרי-לא חובה מעט מיץ לימון ו/או תמרים.



עזרים:


בלנדר (אפשר גם מהסוג קטן),  טיימר של טלפון נייד (חובה לבעלי הפרעות קשב), כפית.


ההכנה:


לרסק את הרכיבים בבלנדר (להשתמש בכפית טחינה ובכפית סוכר/דבש/סילאן על כל חצי בננה).
לצקת לכוסות פלסטיק לכדי מחצית הכוס. (אני השתמשתי בכוסות ילדים של איקאה).
כאן מגיע הקאטצ'.
להכניס למקפיא.
לקצוב בטיימר של הטלפון 1 שעה.

כאשר הטיימר מצפצף לערבב את הסורבה ולהחזיר להקפאה.
לקצוב שוב את הטיימר לשעה אחת, ולערבב עם סיומה שוב.
כך 3 פעמים.


מתקבל קינוח קליל ומתוק (המתיקות מקבלת דגש לאחר ההקפאה, גם אם לא נראה לכם שהתערובת מתוקה מספיק בהתחלה, לא מומלץ לעבור על כמות ההמתקה במתכון לפני שהתנסיתם פעם אחד לפחות).
כל כך פשוט, לא צריך להיות גאון בישול/קינוחים.

בתיאבון!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה