באדיבות השפית קונדיטורית עמית דהאן
לתרסיסי השמן של פאם.
חומרים (10-12 יחידות):
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אגוזים טחונים
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 גביע יוגורט
2 כפות מיץ תפוזים
1/2 כוס שוקולד מריר מגורד
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לשימון התבנית: תרסיס שמן פאם בטעם חמאה.
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות שמנת מתוקה, 5 התזות
תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
לעיטור: 100 גרם חלבה מסולסלת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלת).
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה ואגוזים.
- מערבבים בכלי נפרד את השמנת והיוגורט.
- מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי ערבול את החומרים היבשים, השמנת והיוגורט. מוסיפים את מיץ התפוזים
- ולבסוף את השוקולד המריר (חשוב להקפיד שהערבול יהיה קצר ומהיר כי ערבוב יתר עלול לקלקל את המאפינס).
- מתיזים תרסיס פאם לשימון תבנית המאפינס ויוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
- הציפוי: שמים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ומחממים במיקרוגל עד להמסה, מערבבים היטב, מתיזים 5 התזות תרסיס שמן פאם ומערבבים.
- מורחים בעדינות מעל המאפינס המוכנים ומעטרים בסלסולי חלבה.
-----------------------------------------------------------------------------
אהבת? תוכל/י לקבל עדכונים שוטפים מהבלוג בהרשמה קצרה כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה