16 בינו׳ 2013

מתכון: מאפינס אגוזים, שוקולד וחלבה



באדיבות השפית קונדיטורית עמית דהאן לתרסיסי השמן של פאם.

חומרים (10-12 יחידות):

4 ביצים 
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אגוזים טחונים
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 גביע יוגורט
2 כפות מיץ תפוזים
1/2 כוס שוקולד מריר מגורד
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לשימון התבנית: תרסיס שמן פאם בטעם חמאה.
לציפוי:  100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות שמנת מתוקה, 5 התזות תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
לעיטור: 100 גרם חלבה מסולסלת

אופן ההכנה:


  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלת).
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה ואגוזים.
  4. מערבבים בכלי נפרד את השמנת והיוגורט.
  5. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי ערבול את החומרים היבשים, השמנת והיוגורט. מוסיפים את מיץ התפוזים
  6. ולבסוף את השוקולד המריר (חשוב להקפיד שהערבול יהיה קצר ומהיר כי ערבוב יתר עלול לקלקל את המאפינס).
  7. מתיזים תרסיס פאם לשימון תבנית המאפינס ויוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
  8. הציפוי: שמים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ומחממים במיקרוגל עד להמסה, מערבבים היטב, מתיזים 5 התזות תרסיס שמן פאם ומערבבים.
  9. מורחים בעדינות מעל המאפינס המוכנים ומעטרים בסלסולי חלבה.


-----------------------------------------------------------------------------
אהבת? תוכל/י לקבל עדכונים שוטפים מהבלוג בהרשמה קצרה כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה